Hvem passer en papillon/phalene for?

Det er mange forskjellige hundeiere der ute og selvsagt mange forskjellige hunderaser. Så alle vil kunne finne en hunderase som passer best for dem. Det gjelder bare å undersøke nøye hva som kjennetegner rasene og tenke på hva som passer inn i familielivet.

Et hektisk dagligliv

Jobber man mye og man lever et hektisk liv, så kan det være vanskelig å integrerer en hund inn i dette livet. En liten hund, slik som en papilon, kan virke som et godt valg fordi man tenker det vil være mye selskap og få krav.

Dette er en sannhet med modifikasjoner. Papilloner og Phalener er hunder som ikke trives når de må være alene over lengre tid. De er små nok til at man kan ta de med seg alle steder, men det må være lov. Så hør med arbeidsplassen om man kan få lov til å ta med seg hunden dit. Har man en større familie så kanskje det er flere familiemedlemmer som vil være med å ta vare på hunden?

En papillon trenger mosjon og trenger å få gå ut. Så man må legge inn jevnlige turer også for slike små hunder, noe som må passe inn en hektisk hverdag. Har man en stor hage som er inngjerdet så kan dette være en løsning, men det er viktig likevel at hunden får komme seg ut og blir gått tur med.

Familie med flere barn

Har man en familie med flere barn og gjerne små barn, så vil mange tenke at en liten hund er løsningen. Det er viktig å være klar over at når en hund er liten, så er også beinstrukturen skjør og liten. Slike hunder har lett for å brekke bein, få problemer med muskler og tåler ofte dårlig å blir herjet med.

Har man flere barn, så kan det lønne seg å vente til barna har begynt på skolen før man vurderer å inkludere en liten hund i familien. I de fleste familier vil barna og de voksne oppleve hunden som en positivt tilskudd og de vil vokse på dette. Men bare hvis dette er planlagt og alle involverte er enige.

I leilighet eller i enebolig

Den store fordelen med en papillon er at den passer utmerket i en leilighet eller i en enebolig. De kan ha en tendens til å bjeffe mye hvis de ikke får korrekt oppdragelse, men en veloppdragen papillon fungerer utmerket i en leilighet.

Ettersom man kan løfte opp en papillon og ta den med på trikken eller andre steder, så er dette en hund som passer utmerket i bymiljøet. Det er til og med flere flyselskaper som tillater at man tar med hunden inn på flyet og at den får sitt eget sete. Takket være størrelsen så fungerer denne hunden perfekt i alle typer miljøer.